Word donateur

Onze vrijwilligers zijn betrokken en bevlogen en ondersteunen de patiënten met tijd, aandacht en zorg.

Periodiek schenken in 3 stappen

Stap1

Vul ons schenkingsformulier in en onderteken die overeenkomst. Onze voorkeur gaat uit naar betaling per machtiging, dan hebben zowel u als wij er geen omkijken meer naar. De machtiging eindigt na de afgesproken periode.

Stap2

Stuur het formulier naar: Vrijwilligers & Vrienden UMCG, Huispostcode XA 54 , Antwoordnummer 299,
9700VB Groningen

Stap3

Vrijwilligers & Vrienden UMCG ondertekent en nummert de overeenkomst en stuurt u een kopie van het ondertekende exemplaar, voorzien van een transactienummer, retour.

Wilt u ons steunen met een (eenmalige) bijdrage?

Vrijwilligers & Vrienden UMCG geeft met hart en handen om het welbevinden van kleine en grote patiënten. 

Wilt u ons financieel steunen, dan kunt u een bedrag overmaken naar onderstaand rekeningnummer of gebruik maken van de betaalmodule.

IBAN NL32 INGB 0682 324604
t.n.v. de Stichting Vrijwilligers & Vrienden UMCG,
o.v.v. “eenmalige donatie”.

Wilt u liever een machtigingskaart ontvangen neem dan contact met ons op via vrijwilligersenvrienden@umcg.nl of (050) 361 35 57.

ANBI

Vrijwilligers & Vrienden UMCG is volgens de Belastingdienst een ‘algemeen nut beogende instelling’. Dit betekent dat uw gift aan Vrijwilligers & Vrienden UMCG aftrekbaar is van uw inkomstenbelasting. Ook betekent dit dat Vrijwilligers & Vrienden UMCG geen belasting hoeft te betalen over uw nalatenschappen of schenkingen.

Met een schenkings-overeenkomst kunt u alle giften aftrekken van de belasting

Met een schenkingsovereenkomst kunt u al uw giften aftrekken van de belasting. Er moet dan wel eerst een schriftelijke overeenkomst zijn opgemaakt tussen u en Vrijwilligers & Vrienden UMCG. Dit kan sinds 1 januari 2014 via een schenkingsovereenkomst, zonder tussenkomst van de notaris. Uw gift moet dan wel een looptijd hebben van minimaal 5 jaar. Aan deze schenkingsovereenkomst zijn geen kosten verbonden.

De voordelen op een rij:

  • Uw donatie is volledig aftrekbaar
  • De belastingdienst betaalt een aanzienlijk deel van uw schenking
  • Vrijwilligers & Vrienden UMCG is voor minimaal 5 jaar verzekerd van uw steun
  • Vrijwilligers & Vrienden UMCG hoeft geen schenkbelasting te betalen dus uw gehele gift komt ten goed van Vrijwilligers & Vrienden UMCG

Rekenvoorbeeld belastingvoordeel

Stel u heeft een jaarinkomen van € 35.000,- en doneert elk jaar € 100,00 aan Vrijwilligers & Vrienden UMCG. Dan zit u in belastingschijf 3 van 40,4%. Met een periodieke schenkingsovereenkomst kunt u uw bijdrage verhogen tot € 168,- zonder dat het u extra kost. U kunt Vrijwilligers & Vrienden UMCG meer steunen zonder dat het u meer kost. Het belastingvoordeel is afhankelijk van leeftijd en inkomen.

Reken met behulp van de schenkcalculator uit welk voordeel u kunt behalen.

Lijkt het jou waardevol om aan de slag te gaan als vrijwilliger in het UMCG of Beatrixoord?

Wij zijn altijd wel op zoek naar vrijwilligers, dus meld je snel via de button hieronder!