Wat we doen

Onze vrijwilligers zijn betrokken en bevlogen en ondersteunen de patiënten met tijd, aandacht en zorg.

Stichting Vrijwilligers & Vrienden van het UMCG

Met een team van ongeveer 300 toegewijde vrijwilligers, verspreid over diverse afdelingen, staat het UMCG klaar om patiënten te ondersteunen. Onze vrijwilligers zijn betrokken en gepassioneerd, en ze bieden patiënten kostbare tijd, persoonlijke aandacht en zorg. Bij alles wat we doen, streven we naar een mensgerichte benadering, waarbij we van mens tot mens werken.

Onze vrijwilligers zijn actief als gastheren en gastvrouwen op de poliklinieken, bieden sociale en mentale ondersteuning op verpleegafdelingen, verzorgen gastenvervoer en verwelkomen bezoekers in de ontvangsthal. Daarnaast bieden we speciale verblijfsruimtes, zoals De Stee, voor oncologische patiënten. En bieden onze vrijwilligers ondersteuning tijdens evenementen in het UMCG.

Onze vrijwilligers

Jeroen

Na de beruchte kop koffie gebracht te hebben kwamen we in gesprek over van alles eigenlijk

Jopie

Mijn functie als coördinator is o.a. het maken van de roosters, de kwaliteit van ons aanbod bewaken en het goede contact met de vrijwilligers te onderhouden. 

Gerard en Jannie

Onze dienst zit erop. Wat was ‘net dat beetje meer’ dat wij hebben gebracht? Luisteren, delen, meeleven, kortom er gewoon zijn voor de ander. We zijn dankbaar dat we dit betekenisvolle werk mogen doen. 

Jay

Henk

Dit doe ik nu al 6 jaar en het was een schot in de roos.

Nynke

Er voor de mens te zijn, beetje zorg dragen als dat nodig is

Rondleidingen op maat in het UMCG

Een rondleiding in het UMCG is een unieke kans om het ziekenhuis van binnen te bekijken en beter te leren kennen. Tijdens de rondleiding komt u op bijzondere plekken.

Patiënten kunnen ondersteunen, wegwijs maken, en het verblijf veraangenamen

Rondleidingen

Inrichting verblijfsruimtes

Muziek aan Bed

UMCG Evenementen

Fonds Familie in de Buurt

Patiëntenbibliotheek

De vrijwilligersgids

Deze gids geeft een overzicht van ons vrijwilligersbeleid, inclusief doelen, regels en uitvoeringsregelingen. Sinds 1989 coördineren en organiseren we al het vrijwilligerswerk binnen het UMCG.

Met een geschiedenis van meer dan een eeuw hebben vrijwilligers een cruciale rol gespeeld in de ondersteuning van het ziekenhuis, van boekenuitlening tot gastvrouwengroepen. Ons bestuur en medewerkers zetten zich in voor de professionalisering en uitbreiding van vrijwilligerswerk, met focus op het verbeteren van de patiëntenzorg en het ontwikkelen van fundraising en sponsorprojecten.

Voor verdere vragen kunt u contact opnemen met ons secretariaat via vrijwilligersenvrienden@umcg.nl of telefonisch via 050 361 3557.

Lijkt het jou waardevol om aan de slag te gaan als vrijwilliger in het UMCG of Beatrixoord?

Wij zijn altijd wel op zoek naar vrijwilligers, dus meld je snel via de button hieronder!